PASSIVE.BG - ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА НА СДРУЖЕНИЕТО "ИНФОРМАЦИОННА ГРУПА ПАСИВНИ СГРАДИ БЪЛГАРИЯ"

 

Стандартът на пасивните сгради в Европа е широко популярен от повече от 20 години. Построени са вече хиляди примери. В България това също е напълно постижимо. Целта на ИГ Пасивни Сгради България е да популяризира у нас концепцията на пасивното строителство. Страницата Passive.bg е създадена, за да публикува реалните проекти и изпълнените обекти, които покриват задължителните параметри на стандарта, както и да предостави пълна информация и полезни връзки за стандарта пасивна сграда и неговото приложение в България. 

 

 

Членове на ИГ Пасивни сгради България Ако си един от нас, стани пълноправен член на сдружението.

 

    

 

НовиниИновативно решение за цялостна система за контролирана вентилация от Пайплайф

30/05/2014

Пайплайф вече публикува на официалния си сайт новия технически каталог на системата за контролирана вентилация Airtherm. Тя е разработена въз основа на дългогодишния опит на компанията при изграждането на сравнително малки вентилационни инсталации от пластмасови тръби и по- специално от полипропилен.

прочети

Две от най-съвременните системи на Reynaers получиха сертификат Passive House

28/05/2014

Със сертифицирането на системите CS 104 за врати с вграден изолационен панел и CW 50-HI за окачена фасада компанията значително увеличи портфолиото си от енергийно ефективни алуминиеви решения. CS 104 преминава поредица от строги тестове в института в Розенхайм преди да стане първата...

прочети

Студенти по архитектура от три университета ще представят България на финала на 10-тото юбилейно издание на Международния конкурс Изовер Мулти-комфортна къща

5/05/2014

Приключи националният етап на 10-тия юбилеен международен конкурс за студенти по архитектура „Изовер Мулти-Комфортна Къща“, на тема: „Училище на Бъдещето”. В съревнованието на идеи и знания се състезаваха студенти от архитектурните факултети на три Висши Учебни Заведения в страната:

прочети


Обекти


Къща Панайотови

гр. Пловдив

Проект виж повече инфо

Еволюиращ дом 1.5.2

с. Лозен /конкурсен проект/

Проект виж повече инфо

Пасивна къща в Свети Митър, с. Лозен

с. Лозен, обл. Софийска

Построен виж повече инфо

Плюсово енергийна пасивна къща

с. Кладница, гр. Перник, обл. Софийска

Построен виж повече инфо

Две еднофамилни пасивни жилищни сгради

гр. София

В процес на изграждане виж повече инфо

Спонсори

        

Бюлетин

  Ако желаете да получавате информация отностно развитието на пасивните сгради, моля впишете е-мейла си тук:

Акценти