Проектиране на пасивни сгради и PHPP

 

За да бъде доказано още в проектна фаза, че една сграда е пасивна се използва специализиран софтуер за изчисляването на цялостния енергиен модел PHPP. При контролиране на всички сградни елементи се наблюдава цялостното енергийно потребление и достигането на задължителните за стандарта 15kWh/m2 и 120kWh/m2 годишно. Това позволява достигането на максимална икономичност на капиталовложенията при проектирането на изолациите в конструкциите, залаганите изисквания към прозорците, вентилационната и електрическата техника. Още на проектно ниво се избягват редица сериозни бъдещи проблеми като например: прегряването на сградата или на отделни помещения, изследване на степента, до която помещенията на сградата могат да се отопляват от системата за контролирана вентилация, проблеми с ниска влажност на въздуха и др.

 

 

 

Passive House Planning Package

(PHPP 2007) – verification sheet

 

 

PHPP (Passive House Planning Package) е изчислителна методика, създадена специално за проектирането на пасивни сгради. Това е изключително подробен модел на сградната обвивка, в съвкупност със сградната техника. Въвеждат се всички компоненти, които имат отражение върху енергийния модел на сградата. PHPP е продукт и е въведен от Passivhaus Institut - Dr. Wolfgang Feist, Дармщад, Германия. Към настоящия момент методиката няма аналог.

 

______________________________

 От къде можете да закупите PHPP?


1. Пасивна къща България (на английски език) >> www.passivehousebg.com

Пасивна къща България предоставя преференциална отстъпка от 10 % от цената на PHPP за членове на ИГ Пасивни сгради България.

 

2. Passivhaus Institut, Darmstadt >> (на английски, немски или друг език) >> www.passiv.de

 

______________________________

 От къде можете да закупите климатичните данни за PHPP за България?

 

ИГ Пасивни сгради България е официален и единствен разпространител на климатичните данни за PHPP за България. Можете да ги закупите от следната връзка >> http://www.passive.bg/bg/conception/23-conception.html

 

______________________________

 Други полезни връзки:

 

Прочетете още за PHPP.

 

Прочетете за разликите между PHPP 2012 и PHPP 2007 в блога за пасивни сгради Small Planet Workshop >> "PHPP 2012 vs PHPP 2007"

 

Изтеглете ръководство за интегриран енергиен дизайн на обществени сгради (на английски и немски), създадено по проект Intend на програмата Интелигентна енергия Европа. "Как да планираме, проектираме и строим икономични и устойчиви сгради?" 

 

 

  


 

Спонсори

        

Бюлетин

  Ако желаете да получавате информация отностно развитието на пасивните сгради, моля впишете е-мейла си тук:

Акценти