Събития


АРХИВ:  2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007 /

27/01/2011

Втора национална конференция пасивни сгради България

 

 

 

 

София

27 януари 2011 г.

Интер Експо Център (IEC) 

 

Конференция - конгресна зала Витоша

 

Форум компоненти за Пасивни сгради - зала Родопи

 

 

ПРОГРАМА    
     
БРОШУРА    
     
БЮЛЕТИН ДЕКЕМВРИ /с представяне на лекторите/    
     
  ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР:

    

 
 
  СПОНСОРИ:       
     
     
     
  С ПОДКРЕПАТА НА:            

  

 

КОНФЕРЕНЦИЯТА

 

Предстоящата Втора Национална конференция Пасивни сгради България е годишен форум, който следва традицията, създадена от успешния семинар за пасивни сгради 2008 г. и Първата Национална конференция Пасивни сгради България 2009 (проведена с широк отзвук с повече от 250 участници, лектори от България, Франция и Германия и подкрепата на правителството).


ЦЕЛИ 

 

 

ЛЕКТОРИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ

 

 

 

 

         Висок комфорт и независимост със стандарта пасивна сграда

 

Лектор: Светла Бонова, ИГ Пасивни сгради Българоя

     
 

От къде започнахме ние? Промотиране и приложение на стандарта пасивна сграда в Словения

Лектор: Мартина Збашник Сенегачник, Люблянски Университет, Словения

     
   

Развитието на стандарта пасивна сграда в Европа и по света. Примери на построени сгради.

Лектор: Гюнтер Ланг, Австрия

     
   

От колко енергия се нуждае една конвенционална сграда в България?

Лектор: Стефан Антонов, ИГ Пасивни сгради България

     
   

 

Директива на ЕС за енергийни характеристики на сгради (EPBD) - позицията на WWF

Лектор: Георги Стефанов, WWF

 

   

 

 

   

Обновяване на сградния фонд с концепцията Изовер Мулти-Комфортна Къща

Очаквайте скоро филма към презентацията!

Лектор: Лилия Мангалска, Сен Гобен КП България, направление ИЗОВЕР

   

 

 

   

Създаваме хабитата на утрешния ден

Лектор: Росен Добрев, Сен Гобен Глас Румъния

   

 

 

 

Да построиш пасивна къща в България

Лектор: Георги Николов, Студио АРХЕ

     
 

Примери на построени пасивни сгради в Словакия

Лектор: Бьорн Киерулф, createrra, Словакия

     
 

Вътрешен микроклимат - проблеми

Лектор: Георги Пичуров, Технически Университет София

     
 

Вътрешен микроклимат - решения

Лектор: Захари Божилов, ИГ Пасивни сгради България

     
    

Плюсово енергийната къща - въздействия и изводи

Лектори: Мартин Цоймър и Христина Пишмишева,

Технически Университет Дармщат, Германия

 

 

 
ФОРМАТ

 

Втора Национална конференция Пасивни сгради България ще се проведе в рамките на един ден в лекционен формат с модератор, с възможност за въпроси и коментари към лекторите.

 

ФОРУМ КОМПОНЕНТИ ЗА ПАСИВНИ СГРАДИ

 

По време на конференцията ще протече Форум компоненти за Пасивни сгради, в който производители и търговци на компоненти за пасивни сгради ще представят своите компании. Всички участници в конференцията ще имат възможност да се запознаят с дейността на компаниите, участващи във Форума, новостите и спецификациите на техните продукти и материали.

 

 КОМПАНИИ НА ФОКУС ВЪВ ФОРУМА:

 

             

   

 

 

Компания:  

Предмет на дейност /кратко представяне/:

 
       
АЛУ КЬОНИГ ЩАЛ ЕООД   ALUKÖNIGSTAHL е една от водещите фирми в областта на търговията със строителни и технически материали, чиито основни партньори са SCHÜCO и JANSEN.
Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. В центъра на вниманието са алуминиеви и пластмасови профилни системи и технологии за остъкляване на фасади, прозорци, врати, зимни градини, покривни конструкции. Системите от стомана успешно допълват тази програма. Според конкретните изисквания се предлагат индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъпа и лицата.
 
още...
       
Сен Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД, бизнес направление ИЗОВЕР   ИЗОВЕР е водещ производител на минерални (стъклени и каменни) вати в света. ИЗОВЕР предлага ефективни топло- и звукоизолационни решения за изграждане на енергоефективни сгради, като осигурява комфорт и сигурност на обитателите, и спомага за опазването на околната среда. ИЗОВЕР разработва концепцията „Мулти-Комфортна-Къща”, отговаряща на бъдещите изисквания за енергийна ефективност.
 
още...
       
 КСЕЛА България ЕООД    Приозводство и продажба на блокчета от автоклавен клетъчен бетон YTONG.  
 
още...
       
ЮНГ ООД  

WAREMA Renkhoff SE e водеща фирма в разработването и производството на пълен асортимент от технически продукти за слънцезащита. WAREMA комбинира качество и компетентност натрупани от 50 годишен опит с гъвкавостта, породена от изпълнението на продукти, според индивидуалните изисквания на всеки обект.
Продуктите са разделени на външни (ламелни, ролетни, текстилни щори, сенници и тенти), вътрешни (ламелни и текстилни щори и рула) и електронни компоненти и централи за управление на слънцезащита.

още...
       
"Рейнарс Алуминиум България" ЕООД   Рейнарс Aлуминиум България е дъщерна фирма на Рейнарс Белгия – водещ европейски разработчик и доставчик на алуминиеви архитектурни системи за врати, прозорци, окачени фасади, зимни градини, слънцезащита и др. още...
       
"РОКУУЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД   Датската компания Rockwool е най-големият производител на минерална вата в света. Изолациите на Rockwool намаляват енергийни загуби на сградите и поддържат приятен вътрешен климат както през зимата, така и през лятото. Това допринася за редуциране на емисиите на CO2 и за по-малко замърсяване на атмосферата. още...
       
"Сен-Гобен Глас Румъния"   Saint-Gobain Glass е един от водещите производители на флоатно стъкло в Европа и света. В България Saint-Gobain Glass е представен, чрез своя завод в Кълъраш, Румъния. Наред с флоатното стъкло компанията предлага на българския пазар и така наречените стъкла с покрития; нискоемисийни стъкла, притежаващи термоизолационни свойства (u=1.1 W/m2.K; u=1.0 W/m2.K) и стъкла със соларен контрол, отразяващи част от слънчевата енергия и предпазващи помещенията от прекомерно загряване през лятото. Остъкляването със стъкла на Saint-Gobain Glass намалява значително енергийните загуби при отопление и климатизация на сградите. още...
       
“Чех-Пласт” ООД   Чех-пласт ООД - гр. Враца е създадена през 2000 г. като фирма за производство и монтаж на алуминиева и немска PVC (REHAU) дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади с бонд и керамика, стъклени врати и витрини, окачени тавани, зимни градини, щори, покривни конструкции с поликарбонат. още...

 

 


МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ

 

За медийни партньори са избрани както специализирани за строителния бранш печатни и он-лайн медии, така и ежедневници и електронни медии, лайф-стайл издания, за които темите опазване на околната среда и намаляване на климатичните промени и устойчивото развитие са неизменни.

 

 

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ:

                           

 

                               

 
    

 

 

 

 

 

Спонсори

         

Бюлетин

  Ако желаете да получавате информация отностно развитието на пасивните сгради, моля впишете е-мейла си тук:

Акценти